Rose akatemia

Rose akatemia on ollut toiminnassa nykyisessä muodossaan 6 vuotta uuden rehtorin astuttua valtaan. Sitä ennen se toimi päiväkouluna nuorille peruskoulutusta jatkaneille. Koulussa toimii päivä- ja yöluokka, jossa kummassakin kuulemma opiskellaan samoja asioita. Näin ainakin kurssikuvauksista voisi päätellä. Koulua johtaa Millian Decay, joka on tunnettu iloisena ja energisenä rehtorina, joka haluaa että kaikilla on vaan kivaa (vaikkakin rehtorilla on pelottavat punaiset silmät, niin voisi luulla että kyseessä on jokin kamala hirviö). Koulu sijaitsee Britanniassa, Derbyshiressä Peak District kansallispuiston läheisyydessä. Koulu on sisäoppilaitos aikuisille, jossa on omat rakennukset päivä- ja yöluokille. Opinnot tapahtuvat samoissa tiloissa ja usein luokat kohtaavatkin pelkästään kun päiväluokka lähtee koulusta ja tilalle saapuu yöluokka. Kumpikin luokkia on kielletty olemasta toistensa asuintiloissa ilman lupaa tai valvontaa. Selvää syytä ei ole annettu, mutta näin on vain aina ollut. Muutaman kerran on jokunen tyttö yrittänyt päästä yöluokan tiloihin, mutta matkan on katkaissut joka valvojaoppilas tai tytöt ovat onnistuneet kolauttamaan päänsä matkalla asuintiloihin.

Koulussa opiskellaan yleissivistävästi tai ammattiin ohjautuvasti. Koulu on tarkoitettu niille jotka haluavat jatkaa opintojaan peruskoulutuksen jälkeen, mutta eivät ole päässeet yliopistoon. Usein koulussa viihdytään vuoden verran, mutta jotkut saattavat viipyä muutamankin vuoden. Koulussa on niin historian, teatterin, kirjoittamisen, lain ja kulttuurien opiskelijoita. Rehtori saattaa järjestää lisää kursseja tarpeen mukaan ja aina löytyy jotain mitä voi opiskella. Koulusta on koko ajan tulossa yhä suositumpi ja nykyään sinne pidetään pääsykokeita. Useita julkkiksia on nähty koulun käytävillä ja varsinkin yöluokassa on muutama hyvinkin kova nimi. Yöluokkaan näyttää pääsevän todella harvat ja valitut, sillä monet hakijoista eivät pääse edes pääsykokeisiin asti. Koulu on maksullinen ja lukuvuosi siellä kustantaa 7000 puntaa. Koulusta on noin 90 % päässyt haluamaansa yliopistoon. 

 

Päiväluokka on vain ihmisille ja heillä ei ole mitään tietoa mikä on yöluokka. On huhua siitä että siellä opiskelee vain enemmän maksavat rikkaat kakarat, jotka eivät halua sekaantua rahvaaseen.